About

 

Variatie seizoenbloemen
Onze kwekerij Rijk de Jongh Flowers is een jong en dynamisch bedrijf dat gestart is in 2004 door Rijk de Jongh. Hij begon met het kweken van zomerbloemen in tunnelkassen en buitenteelt op een perceel naast de boerderij van zijn ouders. Het bedrijf is in 2011 verplaatst naar onze huidige locatie in Tuil. Op dit moment telen we voornamelijk in de kas, op ruim 1.5 hectare, een bijzondere variatie seizoenbloemen zoals Ranonkels, Celosia, Limonium en Brassica. Op de oude locatie in Waardenburg kweken we nog steeds mooie pioenrozen.
 
Langere beschikbaarheid
Ons doel is om exclusieve soorten bloemen te telen van uitsluitend topkwaliteit. Niet alleen de teelt zelf is dan belangrijk, maar vooral ook het secure werk en de inzet van gedreven en ervaren personeel. Doordat we onder glas, in tunnelkassen en buiten kweken zijn we in staat om ons te onderscheiden in de bloemenbranche. Onze teelten beginnen doorgaans eerder en eindigen later, waardoor onze kwaliteitsproducten over een langere periode beschikbaar zijn voor de bloemist. De keuze om verschillende producten te kweken geeft ons de garantie om bijna jaarrond als bedrijf in productie te zijn.
 
Onze ranonkelteelt is in aantallen en beschikbaarheid gedurende het jaar onze hoofdteelt. Vanaf de start van het bedrijf zijn ranonkels al een vast onderdeel van het assortiment. De focus op dit product en streven naar topkwaliteit heeft geresulteerd in een zeer goede naamsbekendheid in de bloemenmarkt. In de toekomst breiden we die bekendheid graag verder uit!